Διακοπές Κυπαρισσία σημαίνει ήλιος και θάλασσα. Δείτε τις κορυφαίες παραλίες

PANORAIA’S LUXURY SUITE

Το ωραιότερο διαμέρισμα στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας

Με υψηλού επιπέδου design & παροχές που αναβαθμίζουν τα πρότυπα φιλοξενίας

ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

Διακοπές Κυπαρισσία εκτός των τόσων άλλων πραγμάτων που μπορείς να κάνεις, σημαίνει ήλιο και θάλασσα.

Ποιες όμως είναι οι καλύτερες παραλίες; Αυτό το ερώτημα με βασανίζει χρόνια, γιατί αφενός η Κυπαρισσία έχει πάρα πολλές παραλίες, αφετέρου μου αρέσουν όλες! Έτσι, με πολύ δυσκολία κατάφερα να ξεχωρίσω επτά και να κάνω το top 7 μου, που θα μοιραστώ μαζί σας.  

#1 Άι Λαγούδης

Ο Άι Λαγούδης είναι η παραλία που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την πόλη της Κυπαρισσίας, βραβευμένη με Γαλάζια σημαία, τόσο για την ποιότητα των νερών και της ακτής της, όσο και για τις υπηρεσίες οργάνωσης και ασφάλειας που προσφέρει στους  λουόμενους. Ο Άι Λαγούδης είναι παραλία με άμμο, μήκους περίπου 600 μέτρων στην οποία σχηματίζονται και κάποιοι μικροί κολπίσκοι. Διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες και στο πάνω μέρος της θα βρείτε καφετέριες και εστιατόρια που λειτουργούν όλο το χρόνο. Στον Άι Λαγούδη υπάρχει και ναυαγοσώστης, τουαλέτες και ντους αλλά και ράμπα για πρόσβαση στη θάλασσα των ανθρώπων με αναπηρία. Ο Άι Λαγούδης μαζεύει αρκετό κόσμο καθώς εξυπηρετεί κυρίως τους κατοίκους της Κυπαρισσίας και οικογένειες με μικρά παιδιά, χρειάζεται όμως προσοχή καθώς τα νερά εκεί βαθαίνουν απότομα. Εκεί θα συναντήσετε και αρκετούς τουρίστες από τις ξενοδοχειακές  μονάδες της πόλης. Η παραλία του Άι Λαγούδη είναι μια πολύ καλή λύση για κολύμπι κοντά στην πόλη. Στα βόρεια, σε απόσταση 3 χιλιομέτρων βρίσκεται η μεγάλη παραλία Καρτελάς και στα νότια σε απόσταση δύο χιλιομέτρων η Γιαννίτσαινα που είναι στρωμένη με άμμο και βότσαλο.

#2 Τερψιθέα

Για όσους θέλουν να απολαύσουν ήσυχα το μπάνιο τους, ιδανική είναι η παραλία Τερψιθέα, που αποτελείται από βότσαλο και άμμο και βρίσκεται 6 χλμ. νότια της Κυπαρισσίας.

#3 Σανί

Η παραλία βρίσκεται 5 χιλιόμετρα βόρεια από την πόλη της Κυπαρισσίας. Είναι μια μεγάλη παραλία μήκους περίπου 800 μέτρων στρωμένη με ψιλή άμμο. Στην παραλία θα βρείτε μερικές ομπρέλες και ξαπλώστρες μπροστά από το Beach bar, το οποίο λειτουργεί και ως εστιατόριο. Το υπόλοιπο κομμάτι της δεν είναι οργανωμένο, οπότε τις πολύβουες ημέρες του Αυγούστου καλό θα είναι να έχετε μαζί σας τα παραίτητα (ομπρέλα κ.λπ.). Η παραλία είναι πολύ δημοφιλής και μαζεύει αρκετό νεαρόκοσμο κυρίως από την Κυπαρισσία, αφού βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την πόλη. Στο Σανί ακόμα πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πολλά beach parties με μουσική και χορό μέχρι πολύ αργά το βράδυ. Η πρόσβαση στην παραλία είναι πολύ εύκολη με αυτοκίνητο. Θα ακολουθήσετε τις ταμπέλες που υπάρχουν επί της εθνικής οδού μετά την έξοδο από την Κυπαρισσία και θα οδηγηθείτε σε έναν στενό δρόμο που περνά από  έναν τεράστιο ελαιώνα με υπεραιωνόβιες ελιές.  Πάνω από την παραλία και το beach bar υπάρχει άπλετος χώρος στάθμευσης.

#4 Σεργιάνι

Έξι χιλιόμετρα από την Κυπαρισσία, θα συναντήσετε την παραλία Σεργιάνι. Μια πανέμορφη μικρή παραλία, μήκους μόλις 300 μέτρων όπου βρέχεται από τα νερά του Ιονίου Πελάγους. Είναι ρηχή με άμμο και βότσαλα στην ακτή της, ενώ προσφέρει την δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν τόσο ένα οργανωμένο μπάνιο στις ξαπλώστρες της όσο και να απλώσουν ελεύθερα την πετσέτα τους και να κολυμπήσουν στα πανέμορφα νερά της.

#5 Γιαννίτσαινα

Μόλις 2 χλμ. νότια από την πόλη της Κυπαρισσίας βρίσκεται η εκπληκτική παραλία Γιαννίτσαινα. Αποτελείται από άμμο και βότσαλο και έχει πεντακάθαρα νερά.

#6 Καλό Νερό

Η παραλία βρίσκεται μπροστά από τον ομώνυμο οικισμό, 6 χιλιόμετρα βόρεια από την Κυπαρισσία. Πρόκειται για μια απέραντη παραλία με άμμο η οποία διαθέτει καντίνες, beach bars και παραθαλάσσιες ταβέρνες. Το Καλό Νερό φημίζεται άλλωστε για τις ψαροταβέρνες του που σερβίρουν φρέσκο ψάρι.

Στην παραλία υπάρχει ακόμα γήπεδο beach volley, στο οποία φιλοξενούνται καλοκαιρινά πρωταθλήματα. Μπορείτε επίσης να ψαρέψετε, να κάνετε surfing και να εξερευνήσετε τον όμορφο βυθό της με μάσκα.

Η παραλία, όπως και ολόκληρος ο Κυπαρισσιακός κόλπος, αποτελεί την δεύτερη μετά τη Ζάκυνθο σημαντικότερη περιοχή ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας στη Μεσόγειο και είναι προστατευόμενη περιοχή . Κάθε χρόνο, λόγω της ζεστής της άμμου την επιλέγουν οι θαλάσσιες χελώνες για να σκάψουν τις φωλιές τους και να γεννήσουν τα αυγά τους. Οι λουόμενοι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί για να μην καταστρέψουν τις φωλιές τους. Στην λειτουργεί και κέντρο ενημέρωσης για την Καρέττα-Καρέττα στο οποίο διοργανώνονται εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, με ζωγραφική και άλλες δραστηριότητες.

7# Καρτελάς

Η παραλία απέχει από την πόλη της μόλις 3 χιλιόμετρα. Είναι μια πλατιά αμμουδιά μήκους ενός χιλιομέτρου. Είναι μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες της περιοχής καθώς το beach bar και το γήπεδο beach volley προσελκύουν τη νεολαία. Η παραλία έχει ήπια οργάνωση με ξαπλώστρες και καλαμένιες ομπρέλες. Είναι ιδανική και προτιμάται και από οικογένειες καθώς τα νερά της βαθαίνουν ομαλά. Εκεί φυσά συχνά ισχυρός άνεμος, που οι ντόπιοι αποκαλούν Καρτελά, εξ ου και η ονομασία της συγκεκριμένης παραλίας που είναι εκτεθειμένη στο Ιόνιο πέλαγος. Στην παραλία αν μείνετε μέχρι αργά το απόγευμα θα απολαύσετε και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα που χάνεται μέσα στη θάλασσα. Η πρόσβαση στην παραλία είναι πολύ εύκολη με το αυτοκίνητο. Θα φτάσετε εκεί ακολουθώντας τις πινακίδες από Κυπαρισσία. Στην παραλία δεν υπάρχουν άλλα μαγαζιά, καφέ ή εστιατόρια, όμως η παραλία είναι πολύ κοντά και στον οικισμό του Καλού Νερού, που φημίζεται εκτός των άλλων για τις ψαροταβέρνες του.

 

 

Tip διαμονής

Η απόλαυση στις διακοπές ξεκινάει από τη διαμονή. Για πληροφορίες & κρατήσεις σε αυτό το πολυτελές διαμέρισμα που θα αναβαθμίσει τη διαμονή σας και την εμπειρία σας καλέστε: +30 211 71 02 146. Email: info@kyparissia-apartments.com